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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第57巻

新型コロナウイルス感染症(COVID-19)対策下での栄養士養成施設における調理実習の授業形態についての意識調査

https://hbg.repo.nii.ac.jp/records/2000290
https://hbg.repo.nii.ac.jp/records/2000290
b50ff266-67d0-453e-9284-7fd68c50ecc5
名前 / ファイル ライセンス アクション
57-04.pdf 57-04.pdf (532.0 KB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2025-03-31
タイトル
タイトル 新型コロナウイルス感染症(COVID-19)対策下での栄養士養成施設における調理実習の授業形態についての意識調査
言語 ja
タイトル
タイトル An Attitudinal Survey on the Learning Styles of Cooking Practice at a Dietitian Training Facility under the Control of the New Coronavirus (COVID-19) Infection
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 調理実習
キーワード
主題Scheme Other
主題 Cooking practice
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養士養成施設
キーワード
主題Scheme Other
主題 Dietitian training facilities
キーワード
主題Scheme Other
主題 授業形態
キーワード
主題Scheme Other
主題 Learning styles
キーワード
主題Scheme Other
主題 グループ調理
キーワード
主題Scheme Other
主題 Group cooking
キーワード
主題Scheme Other
主題 一人調理
キーワード
主題Scheme Other
主題 Individual cooking
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 村田,美穂子

× 村田,美穂子

ja 村田,美穂子

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著者(英)
姓名 Murata,Mihoko
言語 en
著者(英)
言語 en
著者(英)
言語 en
著者(英)
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Due to the outbreak of the new coronavirus infection( COVID-19), cooking practice at dietitian training facilities was changed from conventional group cooking to individual cooking in the first semester of 2020, and back to group cooking in the second semester. Therefore, a survey was conducted among the students of the Department of Food and Nutrition at our college to investigate their attitudes towards the learning styles of cooking practice.The results showed that group cooking was preferred by more than 80% of both first- and second-year students.In addition, the satisfaction rating of group cooking was significantly higher than that of individual cooking( p<0.05).Group cooking led to higher levels of satisfaction because students felt a sense of enjoyment and achievement in the cooking practice, as well as they made a larger number of dishes by communicating and cooperating with their group members. The fact that some participants felt a different sense of achievement which could be obtained uniquely in individual cooking suggests that cooking alone on a voluntary basis outside of cooking practice could be a learning experience that complements group cooking practice at college.
言語 en
bibliographic_information 広島文化学園短期大学紀要

号 57, p. 29-36, 発行日 2024-12-25
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
item_10002_source_id_9
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18846769
item_10002_source_id_11
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
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Ver.1 2025-06-02 07:38:58.064761
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