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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第56巻

祇園パセリを使ったメニューの開発

https://hbg.repo.nii.ac.jp/records/2000129
https://hbg.repo.nii.ac.jp/records/2000129
c3901245-5598-4e17-80c7-8b23f0a9be9f
名前 / ファイル ライセンス アクション
56-03.pdf 56-03.pdf
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-03-31
タイトル
タイトル 祇園パセリを使ったメニューの開発
言語 ja
タイトル
タイトル Development of Menus Using “Gion Parsley”
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 祇園パセリ
キーワード
主題Scheme Other
主題 Gion parsley
キーワード
主題Scheme Other
主題 メニュー開発
キーワード
主題Scheme Other
主題 menus development
キーワード
主題Scheme Other
主題 調理方法
キーワード
主題Scheme Other
主題 cooking method
キーワード
主題Scheme Other
主題 食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 food
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 江坂,美佐子

× 江坂,美佐子

ja 江坂,美佐子

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著者(英)
姓名 Esaka,Misako
言語 en
著者ID
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Students studying to become dietitians developed menu items using "Gion parsley". We collected data regarding the food groups and cooking methods used for these menu items and sought to determine the types of menu items that would improve recognition and consumption of "Gion parsley".
The menu items were classified into the food groups as follows: 21 staple foods( rice dishes, flour-based dishes, and pasta), 13 main dishes, 14 side dishes, 10 sweets, 5 beverages, and 6 others( e.g. sauce). The most common cooking methods were "baking", followed by "dressing", "grinding", "stir frying", and "deep frying". Methods such as "boiling", "simmering", and "steaming" were less common.
The menu items that the students developed were classified into the following six categories: "dishes in which parsley is the main ingredient", "dishes that make the most of the characteristics of Gion parsley", "dishes that highlight the bright green color of parsley", "dishes that enhance the pleasant aroma", "dishes that children can easily eat", and "dishes in which parsley stems also can be used". This categorization of the dishes allows consumers to select menus that meet their uses and needs. Our goal is to continue to study menus that will lead to increased recognition and consumption of "Gion parsley" and contribute to improving its brand power.
言語 en
書誌情報 広島文化学園短期大学紀要

号 56, p. 17-23, 発行日 2023-12-25
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18846769
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
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Ver.1 2024-06-20 07:24:54.691333
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