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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 学芸学部
  3. 広島文化学園大学学芸学部紀要 第10巻

高校生を対象とした地域の伝統食材に関する意識調査

https://doi.org/10.60171/00002820
https://doi.org/10.60171/00002820
7c633bfa-b354-47c5-96ed-42012f02cef6
名前 / ファイル ライセンス アクション
g10-02.pdf g10-02.pdf (1.1 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 高校生を対象とした地域の伝統食材に関する意識調査
言語 ja
タイトル
タイトル Survey on traditional regional ingredients for high school students
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 伝統食材  tradition ingredient
キーワード
主題Scheme Other
主題 食文化の継承 succession of food culture
キーワード
主題Scheme Other
主題 地域食材 regional food
キーワード
主題Scheme Other
主題 家庭科 home economics
キーワード
主題Scheme Other
主題 意識調査 questionnaire survey
キーワード
主題Scheme Other
主題 高校生  high school students
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00002820
ID登録タイプ JaLC
著者 梶山, 曜子

× 梶山, 曜子

ja 梶山, 曜子

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前田, ひろみ

× 前田, ひろみ

ja 前田, ひろみ

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Kajiyama, Yoko

× Kajiyama, Yoko

en Kajiyama, Yoko

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Maeda, Hiromi

× Maeda, Hiromi

en Maeda, Hiromi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In order to clarify the consciousness of local high school students about local foods, a survey was conducted on high school students in the Kure area about “Ondo Chirimen”, a traditional Kure food. As a result, the following knowledge was obtained.
The degree of recognition of “Ondo Chirimen” was not significantly different depending on gender and family composition, but there was a significant difference depending on the residential area, and students living in Kure area were higher than students living in other areas. As for preference consciousness, the percentage of girls who answered “like” was significantly higher than that of boys. The percentage of boys who had never eaten was higher than that of girls.
We think that giving high school students the opportunity to eat “Ondo Chirimen” may lead to the succession of the local food culture.
In addition, creating new menus that are rarely eaten at home through cooking practices at school may lead not only to cultural succession but also to creation and transmission.
書誌情報 広島文化学園大学学芸学部紀要

巻 10, p. 13-17, 発行日 2020-03-27
出版者
出版者 広島文化学園大学学芸学部
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21858837
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12532487
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 11:04:19.546682
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