WEKO3
アイテム
地域の伝統食材に関する意識調査
https://doi.org/10.60171/00002837
https://doi.org/10.60171/000028371ed179e5-84d0-402f-8b69-450cefa7d594
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2023-03-15 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | 地域の伝統食材に関する意識調査 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Survey on traditional regional ingredients | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 伝統食材 = tradition ingredient | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 食文化の継承 = succession of food culture | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 家庭科 = home economics | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 意識調査 = questionnaire survey | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 世代間比較 = generational comparisons | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||
ID登録 | 10.60171/00002837 | |||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||
著者 |
梶山, 曜子
× 梶山, 曜子
× 前田, ひろみ
× Kajiyama, Yoko
× Maeda, Hiromi
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抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | We investigated the awareness about the traditional ingredients the “Ondochirimen” of Kure city in Hiroshima prefecture in order to clarify the difference of consciousness between generations for the traditional regional ingredients. As a result, we got the following knowledge. Young people of the under 20’s had lower awareness of the “Ondochirimen” than the other generations. Middle-aged people of the 30’s to 50’s thought it is difficult to be eaten easily the “Ondochirimen”. Older people of over 60’s had higher awareness and preference consciousness of the “Ondochirimen” than the other generations. As a result, we thought that it is important that young people know the goodness of the “Ondochirimen”. In addition, we thought that it is necessary to have the opportunity to learn them in school. We thought that it is possible to inherit the traditional ingredients by proposing a new menu that can be eaten easily using the “Ondochirimen”. |
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書誌情報 |
広島文化学園大学学芸学部紀要 巻 7, p. 27-33, 発行日 2017-03-10 |
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出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 広島文化学園大学学芸学部 | |||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 21858837 | |||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AA12532487 | |||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |