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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 学芸学部
  3. 広島文化学園大学学芸学部紀要 第7巻

地域の伝統食材に関する意識調査

https://doi.org/10.60171/00002837
https://doi.org/10.60171/00002837
1ed179e5-84d0-402f-8b69-450cefa7d594
名前 / ファイル ライセンス アクション
g07-003.pdf g07-003.pdf (1.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 地域の伝統食材に関する意識調査
タイトル
タイトル Survey on traditional regional ingredients
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 伝統食材 = tradition ingredient
キーワード
主題Scheme Other
主題 食文化の継承 = succession of food culture
キーワード
主題Scheme Other
主題 家庭科 = home economics
キーワード
主題Scheme Other
主題 意識調査 = questionnaire survey
キーワード
主題Scheme Other
主題 世代間比較 = generational comparisons
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00002837
ID登録タイプ JaLC
著者 梶山, 曜子

× 梶山, 曜子

梶山, 曜子

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前田, ひろみ

× 前田, ひろみ

前田, ひろみ

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Kajiyama, Yoko

× Kajiyama, Yoko

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Maeda, Hiromi

× Maeda, Hiromi

en Maeda, Hiromi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We investigated the awareness about the traditional ingredients the “Ondochirimen” of Kure city in Hiroshima prefecture in order to clarify the difference of consciousness between generations for the traditional regional ingredients. As a result, we got the following knowledge.
 Young people of the under 20’s had lower awareness of the “Ondochirimen” than the other generations. Middle-aged people of the 30’s to 50’s thought it is difficult to be eaten easily the “Ondochirimen”. Older people of over 60’s had higher awareness and preference consciousness of the “Ondochirimen” than the other generations.
 As a result, we thought that it is important that young people know the goodness of the “Ondochirimen”.
 In addition, we thought that it is necessary to have the opportunity to learn them in school. We thought that it is possible to inherit the traditional ingredients by proposing a new menu that can be eaten easily using the “Ondochirimen”.
書誌情報 広島文化学園大学学芸学部紀要

巻 7, p. 27-33, 発行日 2017-03-10
出版者
出版者 広島文化学園大学学芸学部
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21858837
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12532487
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 11:04:40.824744
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