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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第49巻

加熱調理におけるサツマイモのアスコルビン酸の安定性 : 貯蔵物と,新物との比較

https://doi.org/10.60171/00003112
https://doi.org/10.60171/00003112
23462e83-18e3-4968-a45a-b9559022d8d6
名前 / ファイル ライセンス アクション
49-03.pdf 49-03.pdf (637.0 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 加熱調理におけるサツマイモのアスコルビン酸の安定性 : 貯蔵物と,新物との比較
言語 ja
タイトル
タイトル Remaining Ascorbic Acid in Sweet Potato after Cooking with Heat : Comparison of Preserved Sweet Potato and Fresh Sweet Potato
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 新物さつまいも = Fresh sweet potato
キーワード
主題Scheme Other
主題 貯蔵物さつまいも = Preserved sweet potato
キーワード
主題Scheme Other
主題 L- アスコルビン酸 = L-ascorbic acid
キーワード
主題Scheme Other
主題 デヒドロアスコルビン酸 = Dehydoroascorbic acid
キーワード
主題Scheme Other
主題 加熱調理 = Cooking with heat
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003112
ID登録タイプ JaLC
著者 藤井, 宏融

× 藤井, 宏融

ja 藤井, 宏融

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中村, 友美

× 中村, 友美

ja 中村, 友美

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Fujii, Kohyu

× Fujii, Kohyu

en Fujii, Kohyu

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Nakamura, Tomomi

× Nakamura, Tomomi

en Nakamura, Tomomi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Content of total ascorbic acid (dehydroascorbic acid and L-ascorbic acid) in fresh and preserved sweet potatoes by boiled cooking were compared with the raw sweet potato. By preservation, content of total ascorbic acid in sweet potato were degreased to 75.9%. On heating by boiling water, content of total ascorbic acid in fresh sweet potato were almost the same (108%) as those in the raw potato. On heating by boiling water, contents of total ascorbic acid in preserved sweet potato were decreased to 67.2%. Accordingly, L-ascorbic acid was decomposed to dehydroascorbic acid and the others by presevation(, and dehydroascorbic acid was decomposed by boiling temperature).
書誌情報 広島文化学園短期大学紀要

巻 49, p. 17-20, 発行日 2016-12-28
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18846769
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:56:33.885111
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