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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第43巻

栄養士養成における効率的な解剖生理学実習のあり方についての検討

https://doi.org/10.60171/00003144
https://doi.org/10.60171/00003144
e126ea3a-c23c-4f17-ba01-c37dca8e7ba0
名前 / ファイル ライセンス アクション
43-3.pdf 43-3.pdf (905.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 栄養士養成における効率的な解剖生理学実習のあり方についての検討
言語 ja
タイトル
タイトル A Study on Devising Effective Laboratory Courses in Anatomy and Physiology to Train Dietitians
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 解剖生理学
キーワード
主題Scheme Other
主題 Anatomy and physiology
キーワード
主題Scheme Other
主題 解剖生理学実習
キーワード
主題Scheme Other
主題 Laboratory courses in anatomy and physiology
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養士
キーワード
主題Scheme Other
主題 Dietitian
キーワード
主題Scheme Other
主題 管理栄養士
キーワード
主題Scheme Other
主題 Registered dietitian
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003144
ID登録タイプ JaLC
著者 岡田, 正浩

× 岡田, 正浩

ja 岡田, 正浩

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Okada, Masahiro

× Okada, Masahiro

en Okada, Masahiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This paper compared laboratory courses in anatomy and physiology offered by the Department of Food Science and Nutritioin, Hiroshima Bunka Gakuen Two-Year College to courses offered by three other junior colleges and one university in terms of course coutent and the course's place in the curriculum. This paper also examined improvements the College must make as a facility training dietitians. The College considers the number of laboratory courses it offers appropriate, but results of this study revealed that its courses are only superficially associated with anatomy and physiology and that improvements, such as curriculum adjustments and use of relatet courses, are needed. In addition, students' evaluations of the content of the College's laboratory courses in anatomy and physiology were analyzed. This analysis allowed the examination of students' approaches to courses and improvement of course content. Results revealed that the College's students approach courses with an awareness of what they need to know as dietitians and registered dietitians. In terms of course content, seven laboratory courses with well-developed content or with content that could be better developed to make the course more interesting were examined. Of these, four courses were found toneed vast improvement or a re-examination of course content.
This study examined laboratory courses in anatomy and physiology needed by dietitians as members of ancillary support staff and helped to identify more student-centered educational content for laboratory courses in anatomy and physiology.
書誌情報 広島文化学園短期大学紀要

巻 43, p. 33-42, 発行日 2010-12-31
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18846769
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:57:22.454157
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