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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化短期大学
  3. 広島文化短期大学紀要 第39巻

魚介類を調理・加工するときの食塩の役割(II)

https://doi.org/10.60171/00003176
https://doi.org/10.60171/00003176
eaee6119-c453-4c7a-86d3-b96316be02f1
名前 / ファイル ライセンス アクション
39-3.pdf 39-3.pdf (793.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 魚介類を調理・加工するときの食塩の役割(II)
言語 ja
タイトル
タイトル The Function of Using Salt for Cooking and Processing Fish and Seafood (II)
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 食塩
キーワード
主題Scheme Other
主題 salt
キーワード
主題Scheme Other
主題 浸漬
キーワード
主題Scheme Other
主題 soak
キーワード
主題Scheme Other
主題 洗浄
キーワード
主題Scheme Other
主題 washing
キーワード
主題Scheme Other
主題 ゆでる
キーワード
主題Scheme Other
主題 boil
キーワード
主題Scheme Other
主題 焼く
キーワード
主題Scheme Other
主題 broil
キーワード
主題Scheme Other
主題 魚介類
キーワード
主題Scheme Other
主題 fish and sellfishes
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003176
ID登録タイプ JaLC
著者 山崎, 濶

× 山崎, 濶

ja 山崎, 濶

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松岡, 恵美子

× 松岡, 恵美子

ja 松岡, 恵美子

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白砂, 千登勢

× 白砂, 千登勢

ja 白砂, 千登勢

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Yamasaki, Hiroshi

× Yamasaki, Hiroshi

en Yamasaki, Hiroshi

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Matsuoka, Emiko

× Matsuoka, Emiko

en Matsuoka, Emiko

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Shirasago, Chitose

× Shirasago, Chitose

en Shirasago, Chitose

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the paper, the function of using salt is studied to process and to cook various fish and seafood. The primary use of salt in processing fish is to remove dirt and slime on the skins, and also to deodorize fish smell. In cooking, salt is effective to keep the good texture of fish meat, and salted water can be used to defreeze frozen fish. Also salt can be used to paralyze living fish. To study the details of using salt, processing and cooking methods for 39 different kinds of fish and seafood have been closely studied. As a conclusion of the study, it is confirmed that the function of using salt is not merely for seasoning, or rather important for processing and cooking fish in various ways.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 この論文は国立情報学研究所の電子図書館事業により電子化されました。
書誌情報 広島文化短期大学紀要

巻 39, p. 27-36, 発行日 2006-08-07
出版者
出版者 広島文化短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13483587
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11868325
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:58:00.856115
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