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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化女子短期大学
  3. 広島文化女子短期大学紀要 第29巻

本学における調理学教育 (その2) : 調理学教育の推移と見直し

https://doi.org/10.60171/00003219
https://doi.org/10.60171/00003219
2fcfdbf5-df9f-471b-8a1e-63e812936cdf
名前 / ファイル ライセンス アクション
29-4.pdf 29-4.pdf (479.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 本学における調理学教育 (その2) : 調理学教育の推移と見直し
言語 ja
タイトル
タイトル Education of Cookery at College Part 2 : Changes and Reenforcement of Curriculum
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 調理学教育
キーワード
主題Scheme Other
主題 Education of cookery
キーワード
主題Scheme Other
主題 カリキユラム
キーワード
主題Scheme Other
主題 Curriculum
キーワード
主題Scheme Other
主題 将来構想
キーワード
主題Scheme Other
主題 Future conceptions
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003219
ID登録タイプ JaLC
著者 前田, ひろみ

× 前田, ひろみ

ja 前田, ひろみ

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畠山, 敏慧

× 畠山, 敏慧

ja 畠山, 敏慧

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天川, 満子

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斉藤, 千鶴子

× 斉藤, 千鶴子

ja 斉藤, 千鶴子

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福永, 英子

× 福永, 英子

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Maeda, Hiromi

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Hatakeyama, Toshie

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Amakawa, Mitsuko

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Saito, Chizuko

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Fukunaga, Hideko

× Fukunaga, Hideko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The purpose of this paper is to describe the characteristics of the curriculum in cookery education and its educational effect at a college focusing on the chronological changes took place in its educational system. The educational objectivity of home economics education at the college was reconsidered for innovation in 1992 and the name of the course was changed to "the living science". The new curriculum was set up to educate students for their living, health and knowledge of handling information for our modern society. At the same time the traditional cookery education system was forced to be chaged from the major to the minor area of its system. Thus, for example, the credited hour-units for cooking related subjects were reduced from 20 to 7 five years ago. Again it should be the time for us to recondsider the system of cookery education at college because the 18- year-old population has been decreasing very rapidly and the applicants for junior colleges also has been decreasing, though it was once the core of the home economics education at colleges. Knowing these facts, we as educators shall put a lot of effort to renovate our cookery education systems for the better living in the future, the 21 st century for the golden age of the "Materials and Sprits".
書誌情報 広島文化女子短期大学紀要

巻 29, p. 25-31, 発行日 1996-07-10
出版者
出版者 広島文化女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09137068
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00213869
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:58:59.679900
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