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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化女子短期大学
  3. 広島文化女子短期大学紀要 第22巻

食品組織の基礎的研究 (Ⅱ) : 煮熟したマメ類について

https://doi.org/10.60171/00003275
https://doi.org/10.60171/00003275
72608cf9-2864-43fa-a697-a2f530439589
名前 / ファイル ライセンス アクション
22-5.pdf 22-5.pdf (2.4 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 食品組織の基礎的研究 (Ⅱ) : 煮熟したマメ類について
言語 ja
タイトル
タイトル A Fundamental Study on Food Histology (Ⅱ) : Boiled Bean Tissue
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003275
ID登録タイプ JaLC
著者 今中, 鏡子

× 今中, 鏡子

ja 今中, 鏡子

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Imanaka, Kyoko

× Imanaka, Kyoko

en Imanaka, Kyoko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the present experiment the effects of boiling and water absorption on soy beans, broad beans and mottled kidney beans were tested. In some cases histological observations were performed. Samples were stained with safranin and light green. The results were as follows: 1) The swelling coefficients were largest in soy beans; they were 2.3 times as regards weight and volume comparing with 1.9-2.0 times in the other beans. 2) At 5°C, at which beans do not germinate, soy beans were saturated with water after 14 hours of dipping in water, and mottled kidney beans and broad beans were saturated with water after 20 and 54 hours respectively. The absorption speed of water was larger in inverse proportion to thickness of cell wall. 3) Mottled kidney beans which had enlarged 1.5 times in water became soft by boiling for 75 minutes, and the beans were crushed at 3.3×10^4 dyns/?.
書誌情報 広島文化女子短期大学紀要

巻 22, p. 31-43, 発行日 1989-07-10
出版者
出版者 広島文化女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09137068
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00213869
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 11:00:45.671258
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