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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化女子短期大学
  3. 広島文化女子短期大学紀要 第12巻

ホームフリージングによるサバの食用的価値について

https://doi.org/10.60171/00003350
https://doi.org/10.60171/00003350
5b93171c-499a-4220-b5d8-0407f48097c5
名前 / ファイル ライセンス アクション
12-4.pdf 12-4.pdf (1.3 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル ホームフリージングによるサバの食用的価値について
言語 ja
タイトル
タイトル Studies on the Change of Food Value of Mackerel through Home-Freezing
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003350
ID登録タイプ JaLC
著者 斉藤, 千鶴子

× 斉藤, 千鶴子

ja 斉藤, 千鶴子

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五明, 悦子

× 五明, 悦子

ja 五明, 悦子

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Saito, Chizuko

× Saito, Chizuko

en Saito, Chizuko

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Gomyo, Etsuko

× Gomyo, Etsuko

en Gomyo, Etsuko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study is concerned about the extent of the permittable freezing period of the frozen mackerel that is sold at the ordinary stores in our towns: that is, the period during which the frozen mackerel can be kept sound from hygienic standpoint in the freezing room of a home refrigerator ( - 20°~ -15°C), and the period during which the frozen mackerel can be kept edible from sensual standpoint. (1) From hygienic standpoint the freezing period is limited within five weeks. (2) From sensual standpoint the period during which the frozen mackerel can be tasted the same as fresh raw is within two weeks. After that the mackerel is eatable only when it is so cooked as some other taste is added to it by frying in oil or by dressing with liquefied starch and so on. After the fifth week the mackerel is not suitable for eating. As stated above, there is some difference of safe period according as the mackerel is studied from hygienic or from sensual standpoint. So, we must be careful in using any frozen fish that is sold at the nearby fish stores.
書誌情報 広島文化女子短期大学紀要

巻 12, p. 31-37, 発行日 1979-07-15
出版者
出版者 広島文化女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09137068
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00213869
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 11:02:02.816089
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