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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化女子短期大学
  3. 広島文化女子短期大学紀要 第3巻

ながいもの食品化学的研究 : (第1報) Tyrosinaseの褐変活性度について

https://doi.org/10.60171/00003399
https://doi.org/10.60171/00003399
8bde0ea4-c0ee-450d-abb9-65c1691701c2
名前 / ファイル ライセンス アクション
3-6.pdf 3-6.pdf (387.0 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル ながいもの食品化学的研究 : (第1報) Tyrosinaseの褐変活性度について
言語 ja
タイトル
タイトル Food Chemical Studies on the Chinese Yam : (Part 1) Browning Activities of the Tyrosinase
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003399
ID登録タイプ JaLC
著者 田中, 祐彦

× 田中, 祐彦

ja 田中, 祐彦

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水井, 富美恵

× 水井, 富美恵

ja 水井, 富美恵

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Tanaka, Sukehiko

× Tanaka, Sukehiko

en Tanaka, Sukehiko

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Mizui, Fumie

× Mizui, Fumie

en Mizui, Fumie

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The Chinese Yam is used for various purposes (e.g., mixing it into cake or paste) because of its characteristic viscosity; it is also eaten uncooked. Conversely, the likelihood of browning limits its consumption. We, therefore, studied the prevention of browning. The absorbans based on Tyrosin was taken as the measure of the activity of Tyrosnase. The results were as follows; browning was inhibited when (1) Tyrosinase was extracted with water. (2) The P.H of grated Chinese Yam (for uncooked eating) was kept acidic, if it was preserved at 30℃?40℃. (3) The grated Chinese Yam (for uncooked eating) was kept at about 5℃ in the refrigerator; i. e., without P.H control. Mixing promoted browning when Chinese Yam is preserved longer than 4 hours.
書誌情報 広島文化女子短期大学紀要

巻 3, p. 53-60, 発行日 1969-08-01
出版者
出版者 広島文化女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09137068
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00213869
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 11:02:51.365573
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