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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第55巻

アリルイソチオシアネートによるカットレタスの褐変抑制

https://doi.org/10.60171/00005440
https://doi.org/10.60171/00005440
ec341319-1dc6-4981-b80d-87e11756c66a
名前 / ファイル ライセンス アクション
55-02.pdf 55-02.pdf (383.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-31
タイトル
タイトル アリルイソチオシアネートによるカットレタスの褐変抑制
言語 ja
タイトル
タイトル Inhibitory Effect of Allyl Isothiocyanate on Enzymatic Browning of Shredded Lettuce
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 カットレタス
キーワード
主題Scheme Other
主題 褐変抑制
キーワード
主題Scheme Other
主題 アリルイソチオシオシアネート
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 shredded lettuce
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 inhibition of browning
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 allyl isothiocyanate
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00005440
ID登録タイプ JaLC
著者 塩見, 朱加

× 塩見, 朱加

ja 塩見, 朱加

ja-Kana シオミ, アヤカ

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山崎, 真未

× 山崎, 真未

ja 山崎, 真未

ja-Kana ヤマザキ, マミ

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太田, 義雄

× 太田, 義雄

ja 太田, 義雄

ja-Kana オオタ, ヨシオ

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Shiomi, Ayaka

× Shiomi, Ayaka

en Shiomi, Ayaka

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Yamazaki, Mami

× Yamazaki, Mami

en Yamazaki, Mami

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Ohta, Yoshio

× Ohta, Yoshio

en Ohta, Yoshio

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The enzymatic browning is a major problem for the preservation of shredded vegetables during storage. The effect of allyl isothiocyanate( AITC) on the enzymatic browning of shredded lettuce was evaluated. When shredded lettuce was dipped for 3 min in very dilute AITC solution( >0.50 mM), browning of shredded lettuce stored at 5℃ was suppressed compared to the wter-dipped, control sample, during storage at 5℃.Browning of shredded lettuce treated with AITC was suppressed for 6 days at 5℃, while control sample turned to brown during 3 days storage at 5℃.
From the results, it was suggested that AITC was considered to act as an effective inhibitor to prevent it from enzymatic browning and its use.
書誌情報 広島文化学園短期大学紀要
en : Bulletin Hiroshima Bunka Gakuen Two-Year College

巻 55, p. 15-17, 発行日 2022-12-25
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1884-6769
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:38:50.030733
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