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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 人間健康学部
  3. 人間健康学研究 Vol.7

大学生の栄養素等摂取状態に関する実態調査―再調査と部活動の有無による比較―

https://hbg.repo.nii.ac.jp/records/2000317
https://hbg.repo.nii.ac.jp/records/2000317
a3e148f7-6aa5-4580-a533-e834b1308924
名前 / ファイル ライセンス アクション
hbghhs7_55-61.pdf hbghhs7_55-61.pdf (885.1 KB)
Item type 一般雑誌記事 / Article(1)
公開日 2025-03-31
タイトル
タイトル 大学生の栄養素等摂取状態に関する実態調査―再調査と部活動の有無による比較―
言語 ja
タイトル
タイトル Examination of the state of nutritional intake among university students:Re-examination and comparison by presence or absence of club activities
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 大学生
キーワード
主題Scheme Other
主題 university students
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養摂取
キーワード
主題Scheme Other
主題 nutritional intake
キーワード
主題Scheme Other
主題 食物摂取頻度調査法
キーワード
主題Scheme Other
主題 food frequency questionnaire
キーワード
主題Scheme Other
主題 部活動
キーワード
主題Scheme Other
主題 club activitiesfrequency questionnaire
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ article
著者 鬼塚,純玲

× 鬼塚,純玲

ja 鬼塚,純玲

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著者(英)
姓名 Onitsuka,Sumire
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 It is important to prevent eating habits from worsening during college students, when changes in diet are likely to occur. Therefore, in this study, I decided to investigate the nutritional intake status of students affiliated with a certain university and examine the necessity and issues of future dietary education. In addition, the nutritional intake status compared according to the
presence or absence of club activities. The subjects were 41 students taking specific courses.
Dietary intake assessed by larger 172-item Food Frequency Questionnaire (long-FFQ), which was developed for the Japan Public Health Center-based prospective Study for the Next Generation (JPHC-NEXT). As a result, the intake level of saturated fatty acids and dietary fiber, the amount of salt equivalent, calcium were identified as nutrients of concern for deficiency or excess.
No significant differences in nutritional intake status were observed depending on the presence or absence of club activities. Therefore, it was suggested that saturated fatty acids, total dietary fiber, salt equivalent, and calcium intake need to be improved, and that there is a need for dietary education targeting students who are involved in club activities.
bibliographic_information 人間健康学研究

巻 7, p. 55-61, 発行日 2024-12-27
出版者
出版者 広島文化学園大学人間健康学部
item_10004_source_id_9
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 24349798
item_10004_source_id_11
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12869764
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Ver.1 2025-06-10 03:18:17.257907
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