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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第52巻

「学生食堂に対する意識調査」から見た大学における昼食の実態と課題

https://doi.org/10.60171/00003096
https://doi.org/10.60171/00003096
2fd28bad-719d-42c6-90ad-97a693c3d971
名前 / ファイル ライセンス アクション
52-03.pdf 52-03.pdf (1.0 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 「学生食堂に対する意識調査」から見た大学における昼食の実態と課題
言語 ja
タイトル
タイトル Status Quo and Problems Regarding On-Campus Lunch,As Considered from Questionnaire on School Cafeteria
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 学生食堂 school cafeteria
キーワード
主題Scheme Other
主題 昼食 lunch
キーワード
主題Scheme Other
主題 食生活 eating habits
キーワード
主題Scheme Other
主題 メニュー menu
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003096
ID登録タイプ JaLC
著者 村田, 美穂子

× 村田, 美穂子

ja 村田, 美穂子

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Murata, Mihoko

× Murata, Mihoko

en Murata, Mihoko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Summary
To understand evaluation of our school cafeteria by actual and potential users and, based on the findings, improve its management, interviews were conducted with cafeteria operators and a questionnaire was carried out with students and teachers, collecting ₈₂₁ responses.
According to the questionnaire, ₂₃.₅% of the respondents were actual users of the cafeteria. Meals were evaluated favorably, while their prices were conceived to be relatively high. Good taste, reasonable prices, and satisfactory serving quantities were considered important with regard to on-campus lunch. Nutritionally balanced meals priced around ₄₀₀ yens were most demanded. Many of the respondents also demanded that desserts be served at the cafeteria. This indicated that the school cafeteria was not simply for eating but played an important role in the communication among peer students. Hopefully, using the result of the questionnaire, the cafeteria menu will be changed to attract more user attention.
The questionnaire also showed that ₆₂% of the respondents did not consider nutrition or health when choosing their lunch, evidently indicating their poor dietary knowledge. To address this issue, the dietary education needs to be promoted for students.
書誌情報 広島文化学園短期大学紀要

巻 52, p. 15-24, 発行日 2019-12-27
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18846769
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:56:00.554738
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