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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第43巻

お弁当献立コンテストの献立における使用食品および調理方法についての一考察

https://doi.org/10.60171/00003145
https://doi.org/10.60171/00003145
96a17810-fe24-49c0-88f5-a5266941c622
名前 / ファイル ライセンス アクション
43-4.pdf 43-4.pdf (842.4 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル お弁当献立コンテストの献立における使用食品および調理方法についての一考察
言語 ja
タイトル
タイトル A Study of Food and Cooking Method in Menus of Box Lunch Menu Contest
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 一人暮らし高齢者
キーワード
主題Scheme Other
主題 the aged living singly
キーワード
主題Scheme Other
主題 お弁当献立コンテスト
キーワード
主題Scheme Other
主題 box lunch menu contest
キーワード
主題Scheme Other
主題 調理方法
キーワード
主題Scheme Other
主題 cooking method
キーワード
主題Scheme Other
主題 食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 food
キーワード
主題Scheme Other
主題 高校生
キーワード
主題Scheme Other
主題 high school students
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003145
ID登録タイプ JaLC
著者 村田, 美穂子

× 村田, 美穂子

ja 村田, 美穂子

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山下, 由美子

× 山下, 由美子

ja 山下, 由美子

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江坂, 美佐子

× 江坂, 美佐子

ja 江坂, 美佐子

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白砂, 千登勢

× 白砂, 千登勢

ja 白砂, 千登勢

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岡田, 正浩

× 岡田, 正浩

ja 岡田, 正浩

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藤井, 宏融

× 藤井, 宏融

ja 藤井, 宏融

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水井, 富美恵

× 水井, 富美恵

ja 水井, 富美恵

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Murata, Mihoko

× Murata, Mihoko

en Murata, Mihoko

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Yamashita, Yumiko

× Yamashita, Yumiko

en Yamashita, Yumiko

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Esaka, Misako

× Esaka, Misako

en Esaka, Misako

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Shirasago, Chitose

× Shirasago, Chitose

en Shirasago, Chitose

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Okada, Masahiro

× Okada, Masahiro

en Okada, Masahiro

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Fujii, Kohyu

× Fujii, Kohyu

en Fujii, Kohyu

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Mizui, Fumie

× Mizui, Fumie

en Mizui, Fumie

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The foods and cooking methods included in the 107 menus created by high school students for elderly pepple at the 10th Annual Box Lunch Menu Contest, which was held in 2008, were tabulated. The menus prepared by high school students were reviewed for their appropriateness for elderly people.
High school students chose ingredients in consideration of the taste preferences of elderly people. The menus included 697 appearances of vegetables,162 appearances of seafood, 154 appearances of grains, 115 appearances of fruits, 105 appearances of meats, 100 appearances of nuts and seeds and 91 appearances of eggs."Simmering" and "baking" were the most commonly used cooking methods, whereas "steaming" and "frying" were used less frequently.
Questionnaire resposes about box lunches from a delivery service showed that elderly people preferred box lunches with good color balance and soft foods that were easy to eat. Responses showed that satisfaction with taste was about 90% and satisfaction with ease of consumption was ≥ 94%.
書誌情報 広島文化学園短期大学紀要

巻 43, p. 43-49, 発行日 2010-12-31
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18846769
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:57:20.796546
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