Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2023-03-15 |
タイトル |
|
|
タイトル |
煮ひじきの食文化的考察 : カルシウムと鉄 |
|
言語 |
ja |
タイトル |
|
|
タイトル |
Food Scientific Studies of Hizikia fusiforme (HARVEY) OKAMURA : Calcium and Iron |
|
言語 |
en |
言語 |
|
|
言語 |
jpn |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
ヒジキ |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
hiziki (Hizikia fusiforme) |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
食習慣 |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
dietary habits |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
カルシウム |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
鉄 |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
iron |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
食文化 |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
food culture |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
生活史 |
キーワード |
|
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
life history |
資源タイプ |
|
|
資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
|
資源タイプ |
departmental bulletin paper |
ID登録 |
|
|
ID登録 |
10.60171/00003213 |
|
ID登録タイプ |
JaLC |
著者 |
國村, 圭子
水井, 富美恵
荒谷, 孝昭
Kunimura, Keiko
Mizui, Fumie
Aratani, Takaaki
|
抄録 |
|
|
内容記述タイプ |
Abstract |
|
内容記述 |
The brown alga Hizikia fusiforme (HARVEY) OKAMURA (Phaeophyceae) growing profusely in the Seto Inland Sea of Japan and has been widely used as foods for a long time from the ancient time particularly in Japan. The present paper deals with the reliable methods for the potential utilization of the Hizikia. Calcium, iron and sterols constituents of the Hizikia were characteristically present in appreciable amounts. Therefore, the Hizikia as the nutritious substances is discussed. |
書誌情報 |
広島文化女子短期大学紀要
巻 30,
p. 55-60,
発行日 1997-09-30
|
出版者 |
|
|
出版者 |
広島文化女子短期大学 |
ISSN |
|
|
収録物識別子タイプ |
ISSN |
|
収録物識別子 |
09137068 |
書誌レコードID |
|
|
収録物識別子タイプ |
NCID |
|
収録物識別子 |
AN00213869 |
フォーマット |
|
|
内容記述タイプ |
Other |
|
内容記述 |
application/pdf |
著者版フラグ |
|
|
出版タイプ |
VoR |
|
出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |