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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化女子短期大学
  3. 広島文化女子短期大学紀要 第27巻

食品を調理・加工するときの食塩の役割 (1)

https://doi.org/10.60171/00003237
https://doi.org/10.60171/00003237
811fa8fd-9995-4953-935b-0c0e486992e0
名前 / ファイル ライセンス アクション
27-11.pdf 27-11.pdf (459.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-15
タイトル
タイトル 食品を調理・加工するときの食塩の役割 (1)
言語 ja
タイトル
タイトル Roles of Salt in Cooking and Food Processing (1)
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 食塩
キーワード
主題Scheme Other
主題 salt
キーワード
主題Scheme Other
主題 洗浄
キーワード
主題Scheme Other
主題 washing
キーワード
主題Scheme Other
主題 ゆでる
キーワード
主題Scheme Other
主題 boil
キーワード
主題Scheme Other
主題 浸漬
キーワード
主題Scheme Other
主題 soak
キーワード
主題Scheme Other
主題 緑色野菜
キーワード
主題Scheme Other
主題 green vegetables
キーワード
主題Scheme Other
主題 魚貝類
キーワード
主題Scheme Other
主題 fish and sell fishes
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00003237
ID登録タイプ JaLC
著者 山崎, 濶

× 山崎, 濶

ja 山崎, 濶

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Yamasaki, Hiroshi

× Yamasaki, Hiroshi

en Yamasaki, Hiroshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The author has been engaged in study of food processing and related business for many years with great interest in salt which is widely used in considerable quantities for many purposes other than seasoning food. For example, Japanese people make exkcellent use of salt in unique and various ways such as preparations for cooking, and pre-treatment process in food processing. This paper summarizes, so to speak, "shadow roles" of salt based on the author's past experiences and observations, and his study and research on salt. Concretely, the paper takes up selection of green soybeans, removal of fluff on vegetables and peeling, removal of the slime of vegetables and seafood and boiling, prevention of kanpyo from brea1king, making shellfish breathe sands, removal of bitter taste of citrus fruits, and pickling of soybeans, by utilizing salt or salt water.
書誌情報 広島文化女子短期大学紀要

巻 27, p. 71-76, 発行日 1994-06-20
出版者
出版者 広島文化女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09137068
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00213869
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:59:30.411497
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