WEKO3
アイテム
食品を調理・加工するときの食塩の役割 (1)
https://doi.org/10.60171/00003237
https://doi.org/10.60171/00003237811fa8fd-9995-4953-935b-0c0e486992e0
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2023-03-15 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 食品を調理・加工するときの食塩の役割 (1) | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Roles of Salt in Cooking and Food Processing (1) | |||||||||
言語 | en | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 食塩 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | salt | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 洗浄 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | washing | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | ゆでる | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | boil | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 浸漬 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | soak | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 緑色野菜 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | green vegetables | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 魚貝類 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | fish and sell fishes | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
ID登録 | ||||||||||
ID登録 | 10.60171/00003237 | |||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||
著者 |
山崎, 濶
× 山崎, 濶
× Yamasaki, Hiroshi
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | The author has been engaged in study of food processing and related business for many years with great interest in salt which is widely used in considerable quantities for many purposes other than seasoning food. For example, Japanese people make exkcellent use of salt in unique and various ways such as preparations for cooking, and pre-treatment process in food processing. This paper summarizes, so to speak, "shadow roles" of salt based on the author's past experiences and observations, and his study and research on salt. Concretely, the paper takes up selection of green soybeans, removal of fluff on vegetables and peeling, removal of the slime of vegetables and seafood and boiling, prevention of kanpyo from brea1king, making shellfish breathe sands, removal of bitter taste of citrus fruits, and pickling of soybeans, by utilizing salt or salt water. | |||||||||
書誌情報 |
広島文化女子短期大学紀要 巻 27, p. 71-76, 発行日 1994-06-20 |
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出版者 | ||||||||||
出版者 | 広島文化女子短期大学 | |||||||||
ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 09137068 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN00213869 | |||||||||
フォーマット | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||
著者版フラグ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |