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  1. 紀要類・刊行物等
  2. 広島文化学園短期大学
  3. 広島文化学園短期大学紀要 第55巻

ナス,バナナのポリフェノールオキシダーゼ活性に及ぼすイソチオシアネート類の影響

https://doi.org/10.60171/00005441
https://doi.org/10.60171/00005441
dd4e1faa-18fc-44ec-b1a3-2867a008f847
名前 / ファイル ライセンス アクション
55-03.pdf 55-03.pdf (826.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-31
タイトル
タイトル ナス,バナナのポリフェノールオキシダーゼ活性に及ぼすイソチオシアネート類の影響
言語 ja
タイトル
タイトル Effect of Isothiocyanate on Polyphenol Oxidase Activity in Eggplant and Banana
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 ナス
キーワード
主題Scheme Other
主題 バナナ
キーワード
主題Scheme Other
主題 ポリフェノールオキシダーゼ
キーワード
主題Scheme Other
主題 酵素阻害
キーワード
主題Scheme Other
主題 イソチオシアネート
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 eggplant
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 banana
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 polyphenol oxidase
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 inhibition of enzymatic activity
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 isothiocyanate
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60171/00005441
ID登録タイプ JaLC
著者 塩見, 朱加

× 塩見, 朱加

ja 塩見, 朱加

ja-Kana シオミ, アヤカ

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太田, 義雄

× 太田, 義雄

ja 太田, 義雄

ja-Kana オオタ, ヨシオ

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山崎, 真未

× 山崎, 真未

ja 山崎, 真未

ja-Kana ヤマザキ, マミ

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Shiomi, Ayaka

× Shiomi, Ayaka

en Shiomi, Ayaka

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Ohta, Yoshio

× Ohta, Yoshio

en Ohta, Yoshio

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Yamazaki, Mami

× Yamazaki, Mami

en Yamazaki, Mami

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 It is difficult to suppress the enzymatic browning of eggplants and bananas during processing and cooking. As one method to solve this problem, we investigated the possibility of inhibiting browning of eggplant and banana using the inhibition of polyphenol oxidase( PPO) activity by isothiocyanate( ITC) as an index. As a result, 8 types of ITCs inhibited PPO activity in both eggplant and banana. The inhibition pattern showed difference between eggplant and banana.
Phenyl isothiocyanate( PeITC) showed the greatest inhibitory effect in both eggplant and banana. Moreover, addition of 0.1 mM PeITC inhibited the PPO activity of eggplant and banana by 70-85%. From this, if ITC is used effectively, ITC seems to be promising as an agent for preventing browning of eggplants and bananas.
書誌情報 広島文化学園短期大学紀要
en : Bulletin Hiroshima Bunka Gakuen Two-Year College

巻 55, p. 19-22, 発行日 2022-12-25
出版者
出版者 広島文化学園短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1884-6769
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12454339
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:38:45.968509
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